Üdvözöljük a Szív Óvoda honlapján !

Pedagógiai hitvallásunk

Napjaink felgyorsult, rohanó életritmusa, társadalmi, környezeti adottságainak figyelembevételével fogalmazódott meg bennünk a harmóniára való törekvés gondolata, mely nemcsak a testi-lelki egészségre nevelést foglalja magában, hanem az ember és a természet megbonthatatlan egységét célozza.

Ilyen terület a környezetvédelem és az egészségvédelem, s ezért kapta programunk az "Élet-program" elnevezést, mely az egész nevelőtestület pedagógiáját, annak szellemiségét tükrözi. Az "Élet-program" gyermekközpontú, "befogadó" szellemiséget tükröz.

Hisszük és valljuk, hogy minden gyermek más és más, ezért a fejlesztésükre irányuló pedagógiai eljárásoknak alkalmazkodniuk kell az egyéni fejlettséghez, a fejlődés üteméhez és sajátosságaihoz.

Számunkra nincs különbség gyermek és gyermek között, csak az egyenlő feltételek és azonos körülmények között bizonyított tehetség, egyéni hajlam, irányultság különbözteti meg őket egymástól. Egyik fontos feladatunk az igazságosság, a kisebbrendűségből, az anyagi, családi körülményekből eredő különbségek kiegyenlítése, a lappangó tehetségek felszínre hozása.

Számunkra kiemelt fontosságú az esélyegyenlőség megteremtése, a gyermekek mindenek felett álló érdekének képviselete. Tiszteljük és elfogadjuk a gyermekeket, biztosítjuk az egyéni képességeinek és készségeinek kibontakoztatását.

Programunk nem tartalmaz kötöttségeket a gyermekek életkor szerinti csoportszervezését illetően, a csoportok kialakítását a jelentkező gyermekek életkora szabja meg.

A Szív Óvoda sajátos arculatát társadalmi - természeti környezetünk, helyi adottságaink, az ebből fakadó pedagógiai törekvéseink teremtették meg.
Az "Élet-program" sokszínű, specialitásainkat, sajátos arculatunkat természeti környezetünk, helyi adottságaink, a velünk szemben támasztott igények, valamint az ezekből fakadó pedagógiai törekvéseink határozták meg.

Nevelésünk legfontosabb kulcsszavai:

  • Környezettudatosság
  • Ökológiai szemléletformálás
  • Társadalmi és természeti környezetünk befogadása
  • Egészséges test és egészséges lélek
  • Harmónia és felelősség

  Óvodánk tagja az Örökös Zöldóvoda Hálózatnak
Óvodánk tagja a Madárbarát Óvoda Hálózatnak

 www.zoldkoznapok.hu

Kalendárium


Terézváros

            VI.kerület címere
 
Webmaster: Fix Port Solution Kft.