Üdvözöljük a Szív Óvoda honlapján !

BEMUTATKOZIK A SZÍV ÓVODA

Hivatalos adatok
Terézvárosi Önkormányzat Szív Óvoda
OM 034348
1063 Budapest, Szív utca 6.
Szakácsné Nagy Zsuzsanna óvodavezető
Telefon: 0613228628
szivovoda@szivovoda.hu
www.szivovoda.hu

Az óvodavezető fogadóórája: minden hónap első hétfőjén 15-17 óráig.
Továbbá előzetes egyeztetés szerint bármely hétköznap 8-16 óra között.

Óvodánk hétfőtől – péntekig reggel 6 óra és este 18 óra között tart nyitva.

Hátsó udvari szökőkút
Óvodánkban a gyermekek harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődéséhez szükséges feltételek és programok biztosításán túl kiemelt figyelmet szentelünk a mozgásnak, az egészséges életmódnak és a természet védelmét és tiszteletét magában foglaló környezettudatos nevelésnek.

A Szív Óvodában a nevelés homogén csoportokban történik, figyelembe véve a szülők igényeit és az óvodapedagógusok nevelési elveit.

A gyerekek képességeinek, tehetségének kibontakoztatása napi szinten a csoportokban és a tehetségműhelyekben zajlik.

    Tehetségműhelyeink:
  • Így tedd rá program - néptánc
  • Sző, fon - kreatív műhely
  • Bakancsos túrázás a Natura 2000 területeken
  • Zeneország zenei képességek, dramatikus képességek fejlesztése.

A különleges bánásmódot igénylő gyermekek nevelését külső szakemberek is segítik. Célunk a nevelés során a kreativitás, a pozitív gondolkodás kialakítása, a gyermek optimális személyiségfejlődésének biztosítása.

Programunk szellemiségének megfelelően óvodánk mindennapjaiban a népi kultúra, a néphagyományok is jelen vannak. Törekszünk rá, hogy közös örökségünket a gyerekek tiszta forrásból ismerjék meg. Az intézményünkbe járó más nemzetiségű gyerekek lehetőséget teremtenek arra, hogy bepillantást nyerhessenek óvodásaink távolabbi országok kultúrájába.

A patinás, felújított és gondosan karbantartott 3 szintes épületben öt igényesen berendezett, jól felszerelt csoportszobánk van. Játékaink korszerűek, minden tekintetben megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak.

Intézményünk ugyan belvárosi környezetben található, de a kapun belépve a hozzánk érkező egy kis ékszerdobozt talál sok-sok virággal, hatalmas fákkal szép, tágas udvarral. Sokféle játékkal felszerelt, biztonságos, rugalmas borítással, vidám, színes felületekkel ellátott, az önkormányzat által tavaly újjáépített játszóudvarunk ideális a szabadtéri mozgásra, játékra. Első udvarrészünk pedig a jó idő beköszöntével a kézműves tevékenységek helyszíne.

A gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges mozgás óvodásaink mindennapjainak természetes része. Jól felszerelt tornaszobával rendelkezünk, de sok időt töltünk a szabadban is. Ezenkívül gyakran járunk a Városligetbe, és évente többször hosszabb kirándulásokra is vállalkozunk. Nyaranta egy hetet töltünk az önkormányzat dunabogdányi táborában.

A kerület egyetlen örökös Zöld Óvodája vagyunk. 2018-tól a Víztakarékos Óvoda címmel is büszkélkedhetünk. Idén bekapcsolódtunk a Boldog Óvoda programsorozatba is, pályázunk erre a címre.

Madárbarát óvodaként a hozzánk járó gyerekek sok-sok érdekes és hasznos ismeretet szereznek az egyes madárfajokról és élőhelyükről.

A közlekedési, közlekedésbiztonsági ismereteket nyújtó tevékenységekben való részvételünk elismeréseként elnyertük a Biztonságos Óvoda címet.

Óvodásaink zenei és kulturális nevelésére is nagy hangsúlyt helyezünk. Nívós fellépőkkel hol külső programokat hozunk az intézménybe, hol mi megyünk a Bábszínházba, az E-10 gyermekműsoraira.

A természet jeles napjairól, a társadalmi világnapokról és nemzeti ünnepeinkről megemlékezünk.

A szülőkkel szoros kapcsolatot ápolunk, a nyílt napokon, a családi sportnapokon, a „Kikelet a Szív Óvodában” egyhetes rendezvénysorozaton, jeles ünnepeken bevonjuk őket az óvoda életébe.

Specialitások

Környezettudatos magatartásra nevelés, ökológiai szemléletformálás, egyesületi tagként részvétel a Magyar Madártani Egyesület programjaiban. Aktív részvétel a \„Zöld Óvodák Hálózata\” munkájában.


Szakácsné Nagy Zsuzsanna óvodavezető és a Szív Óvoda kollektívája

  Óvodánk tagja az Örökös Zöldóvoda Hálózatnak
Óvodánk tagja a Madárbarát Óvoda Hálózatnak

 www.zoldkoznapok.hu

Kalendárium


Terézváros

            VI.kerület címere
 
Webmaster: Fix Port Solution Kft.