Üdvözöljük a Szív Óvoda honlapján !

Tárgyi feltételek

A Szív Óvoda működési feltételei biztosítottak. Az óvoda önálló épülete jó állapotban van kívül és belül egyaránt.

A patinás, felújított és gondosan karbantartott 3 szintes épületben öt igényesen berendezett, jól felszerelt csoportszobánk van. Játékaink korszerűek, minden tekintetben megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak.

A gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges mozgás óvodásaink mindennapjainak természetes része. Jól felszerelt tornaszobával rendelkezünk, de sok időt töltünk a szabadban is.

Intézményünk ugyan belvárosi környezetben található, de a kapun belépve a hozzánk érkező egy kis ékszerdobozt talál sok-sok virággal, hatalmas fákkal szép, tágas udvarral. Sokféle játékkal felszerelt, biztonságos, rugalmas borítással, vidám, színes felületekkel ellátott, az önkormányzat által 2018-ban újjáépített játszóudvarunk ideális a szabadtéri mozgásra, játékra. Van focipályánk, ahol izgalmas meccseket lehet játszani, miközben készül az ebéd a babakonyhában. A nyugalmasabb tevékenységet igénylő gyermekek az első udvaron különböző tevékenységek közül választhatnak. Ha valamelyik gyermeknek nem volt elég fárasztó a foci, akkor felpattanhat a kerékpár nyergébe, vagy suhanhat a rollerrel. Az óvoda kertje számtalan lehetőséget kínál a kísérletezésekre és tanulmányozásokra, illetve a növények ápolására, a pókok, giliszták védelmére.

Első udvarrészünk pedig a jó idő beköszöntével a kézműves tevékenységek helyszíne.

Személyi feltételek

A Szív Óvoda, nevelő és alkalmazotti testülete önállóan működő, a maga feladatait ismerő, magasan kvalifikált, jól összeszokott közösség.

A Szív Óvoda Valamennyi alkalmazottjának munkája szervesen beépül a nevelőmunkába. Óvodapedagógusaink rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, melynek eredményeként nevelőtestületünk:

  • 5 tagja rendelkezik különböző pedagógus szakvizsgával
  • 1 tagja rendelkezik környezeti nevelő szakirányú végzettséggel
  • 1 fő rendelkezik egészségügyi szakvizsgával

Óvodapedagógusaink létszáma 11 - az óvodavezetővel együtt.
Pedagógiai munkát közvetlenül segítők száma: 7 fő
Technikai dolgozók 3 fő

  Óvodánk tagja az Örökös Zöldóvoda Hálózatnak
Óvodánk tagja a Madárbarát Óvoda Hálózatnak

 www.zoldkoznapok.hu

Kalendárium


Terézváros

            VI.kerület címere
 
Webmaster: Fix Port Solution Kft.