Üdvözöljük a Szív Óvoda honlapján !

TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben gyermeke betöltötte a 6. életévét, DTPa+IPV védőoltásra kötelezett. Kérjük, szíveskedjék a védőoltás beadásának céljából gyermekével az őt ellátó házi gyermekorvos soron következő tanácsadásán megjelenni.

Ez a védőoltás 4 súlyos betegség: a torokgyík (Diftéria, D), merevgörcs (Tetanusz, T), a szamárköhögés (Pertussisz, Pa), a járványos gyermekbénulás (IPV) ellen a szervezetben ellenanyag képződést indít el, ami védelmet biztosít ezen megbetegedésekkel szemben.

Az évtizedek óta rendszeresen végzett oltások következtében ez a 4 betegség hazánkban mára szinte teljesen eltűnt, de a környezetünkben a kórokozók jelenlétével továbbra is számolnunk kell. Ezek az oltott személyekben is megtelepedhetnek. Megbetegedést viszont csak az oltatlanok illetve hiányosan oltottak körében okoznak.

Tájékoztatjuk arról is, hogy amennyiben gyermeke kötelező védőoltása, megalapozott orvosi indok nélkül – többszöri értesítés ellenére – elmarad, akkor az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat illetékes kistérségi/fővárosi kerületi intézete a védőoltás beadását határozattal rendeli el.

Együttműködését köszönjük.

Védőnői Szolgálat


  Óvodánk tagja az Örökös Zöldóvoda Hálózatnak
Óvodánk tagja a Madárbarát Óvoda Hálózatnak

 www.zoldkoznapok.hu

Kalendárium


Terézváros

            VI.kerület címere
 
Webmaster: Fix Port Solution Kft.